A dekorált, fóliázott autók a többivel megegyező módon tisztíthatók, de azért néhány apróságra érdemes odafigyelni.

A gépi mosás a normál karosszéria fényezését is tönkreteszi, elsősorban ezért nem ajánlott.

A By line autódekorációra kizárólag laminált autófóliát használ, ami gépi mosóban tisztítható, de ahogy az autó normál felületeit károsítja, koptatja, idővel a dekorációt is kikezdi. Amennyiben az autódekoráció összetett elemekből áll és kontúrvágott színfóliát is tartalmaz, akkor érdemes kerülni a gépi mosást.

Fontos! A gépi mosás fényezés és viaszolás opciói a legtöbb esetben petróleum származékkal kezelik az autót, ami károsítja a fóliát, ezeket az opciókat soha ne kérje a fóliázott autó esetében!

A kézi mosás esetén a következőket érdemes betartani annak érdekében, hogy az autódekoráció hosszú életű legyen:

Magasnyomású mosóval történő tisztítás esetén a fóliát merőlegesen érje a vízsugár, legkevesebb 0,5-1m-es távolságból mossuk a felületet, és az éleknél, illetve olyan helyeken, ahol illesztve van az autófólia nem szabad közvetlen közelségből vízsugárral terhelni.

A mosó víz hőmérséklete ne legyen 50-60 Celsius foknál magasabb.

Ne használjon petróleum alapú vagy savas tisztítószert, valamint érdemes kerülni a dörzsfelülettel ellátott szivacsot és a kemény sörtéjű kefét.

Fontos! A frissen fóliázott autót a fóliázást követő 5 napban nem szabad lemosni, mert ennyi idő kell a fólia ragasztóanyagának a kötés kialakításához.

Custom Design
x
Share This